Aangesloten bij…

In het verleden, toen ik nog bestuurder van STUDIEpunt en PIMnoord was, heb ik me met mijn beide stichtingen aangesloten bij Paletzorg. Dat was en is een vereniging voor ‘kleine’ zorgzelfstandigen.

Alleen is maar alleen en met een groep kan je een vuist maken. Ook in de zorgwereld, waar vaker naar groten gekeken en geluisterd wordt, dan naar de kleintjes. Als of die kleinere zorgaanbieders niet innovatiever en vaak goedkoper kunnen werken. Als vereniging met leden kan je je presenteren als een grote zorgaanbieder die (samen) veel in huis heeft, maar die toch goedkoper en innovatiever blijft.

Om de spanwijdte van de groep zo groot mogelijk te maken kunnen ook andere dan zorg zelfstandigen zich aansluiten, omdat we dan meer voor elkaar kunnen betekenen. Zo zijn er juristen aangesloten, financiële en administratieve bedrijven aangesloten: één voor allen, allen voor één was het motto van de drie musketiers en dat geldt voor ons ook.
Dus ben ik als advies ZZP-er lid gebleven om er voor anderen te kunnen zijn en te kunnen terugvallen op de enorme expertise die er in de vereniging is. En omdat ook nog steeds geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd, nodig ik iedere kleinere (niet-) zorgaanbieder die dit leest om contact met me te zoeken om voorgedragen te worden als aspirant lid.